Hypnotherapeut Peter Derks

Mijn naam is Peter Derks. In 1954 geboren in Eindhoven en nu sinds geruime tijd woon- en werkzaam in Breda.. Met mijn wortels stevig in de brabantse grond: mijn afkomst laat zich nauwelijks verhullen in mijn taalgebruik.

Opgegroeid in mijn ouderlijk gezin als jongste van zes kinderen met mijn vijf oudere zussen.

 

Na het volgen van een technische studie (Electrotechniek), startte ik in 1980 mijn loopbaan bij Philips in een technische/commerciële functie in de elektronische beveiliging.  Na diverse functies binnen de beveiligingsbranche kreeg ik ontslag bij een noodgedwongen bezuinigingsmaatregel.

Het was tijd voor iets helemaal anders: ik ging op zoek naar mezelf, wie ben ik, wat wil ik?

 

In dat zelfde jaar ben ik gestart met de opleiding tot Hypnotherapeut bij Academie Hypnos in Bussum. In eerste instantie was de opleiding er voor mezelf, maar later met het doel anderen te ondersteunen in hun eigen zoektocht. Tijdens en na het afmaken van de vierjarige opleiding  heb ik een aantal opleidingen/bijscholingen gevolgd om mij verder te bekwamen: familie-opstellingen, mindfulness, adem-werk en rebirthing, energetisch lichaamswerk.

 

De opleiding en de relatie met mijn levenspartner werkten als spiegels voor mij waarin ik geconfronteerd werd met mezelf. 

Ik dacht te weten wie ik was en identificeerde mezelf met dit denken. Helaas leeft het denken vanuit het verleden en in de toekomst, zelden vanuit het wat er NU is. Het is bezig met het (be-)denken van strategieën en leeft voortdurend in angst voor alles wat het denken kan bedreigen in zijn bestaansreden. Het denken is daarom een slechte leider. 

 

Ik besloot om mijn praktijk te noemen “Het Licht dat je draagt”. En hiermee bedoel ik niet wat jij draagt, maar wat jou draagt. Wat jij eigenlijk bent in pure essentie: liefde.

Liefde zal ons naar huis brengen; we zijn er eigenlijk al, maar we denken dat we iets anders zijn. In dat aspect zou je kunnen zeggen dat we leven in een illusie, zoals boeddhisten zeggen. Via jouw innerlijke wereld kun je weer in contact komen met dit licht. Binnen jouw eigen innerlijke wereld en niet in de uiterlijke wereld. Of zoals gezegd wordt: wees in deze wereld, maar niet van deze wereld.

  

Ik ben pragmatisch ingesteld en loop niet om de hete brei heen. Ik vind het geven van ruimte voor de ander belangrijk. Humor is belangrijk: soms moet je toch gewoon om jezelf lachen. Ik bied een veilige en vertrouwde omgeving aan waarbinnen cliënten hun eigen zoektocht kunnen maken.

Ik ben gevoelig voor energie en ik voel veel aan.  Mijn praktijk geeft mij de mogelijkheid om deze gevoeligheid op een respectvolle manier in te zetten.

 

In mijn praktijk begeleid ik volwassenen met als specialisatie regressie- en reïncarnatietherapie. Ik kies bewust voor het woord 'begeleiden': ik vergezel je in jouw zoektocht naar de oplossing voor jouw probleem. Het is een kwestie van op de goede manier zoeken.